Podrška razvoju i unapređenju poljoprivrede na području Sarajevsko-romanijske regije /VIDEO/

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske pomoglo je u protekloj godini 1.300 poljoprivrednih proizvođača na području Sarajevsko-romanijske regije kroz nabavku 550 plastenika, opreme za pčelare, za pokretanje proizvodnje u malinarstvu i proizvodnju krompira. Svoju šansu u plasteničkoj proizvodnji vidio je Marko Mandić.

Odlučio je kaže da uzgaja kulture koje su prilagođene agroekološkim uslovima ovog podneblja, a uz konsultacije sa strukom ne sumnja u uspjeh u proizvodnji povrća koje će plasirati na Gradskoj pijaci.Osim podrške od strane resornog ministarstva, poljoprivrednici na Palama imaju i podsticaje lokalne zajednice.

Podršku razvoju poljoprivrede dali su i klasteri, jer edukacijom stanovništva sve se više mladih naročito višečlanih porodica opredjeljuje za poljoprivrednu proizvodnju.

Klaster “Srp” kroz IFAD projekat pokriva više opština na ovom području i do sada su u saradnji sa ministarstvom u poljoprivredi realizovani vrijedni projekti koji su pokrenuli razvoj u agraru. Nastavljamo i dalje ističe resorni ministar i napominje da je razgovarano i o nabavci junica što bi podržala i lokalna uprava.

Resorno ministarstvo je kroz IFAD projekat sa više od 1,5 miliona KM podržalo  razvoj i unapređenje poljoprivrede na području ove regije.

Cilj nam je da domaći proizvodi nađu svoje mjesto i budu prepoznati na tržištu a da na taj način poljoprivredna gazdinstva povećaju svoje prihode. Zajednički i udruženi možemo pomoći poljoprivredu kojoj je uvijek pa i sada pomoć potrebna, rečeno je na Palama.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.