Mišić: Očekujemo povećanje majskih plata za 10 odsto

Predsjendik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da je danas položaj radnika naročito težak, a jedan od uzroka je i “galopirajuća inflacija”.

Mišićeva je rekla da je inflacija poništila sve što su članovi sindikalnih organizacija uradili u prethodnom periodu, boreći se za bolji status radnika i povećanje primanja.

“U pregovorima sa Vladom smo rekli da plate treba da rastu odmah. Očekujemo da majske plate budu veće za 10 odsto, te da se poveća i iznos minimalne plate”, rekla je Mišićeva novinarima, nakon skupa povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada, 1. maja.

Ona smatra da nije dobro što Savez sindikata nema partnera među poslodavcima, jer značajan broj njih ne poštuje radnička prava.

“Poruka poslodavcima jeste da ukoliko ne povećaju plate, neće imati ko da radi za njih. Ne tjerajte radnike iz Republike Srpske. Ne može vlada iz budžeta izdvajati novac da podrži poslodavce, a da oni pritom ne daju ništa”, rekla je Mišićeva.

Ona je napomenula da je sindikat dao podršku poslodavcima, ali oni nisu ispoštovali ni Vladu, ni sindikat i nisu povećali plate i to nije u redu.

Mišićeva je istakla da je potrebno radnicima obezbijediti neradnu nedjelju ili za rad tim danom dati dvije i po dnevnice.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *