Institut priprema prijedlog novih mjera u RS za praznike /VIDEO/

Kod još 262 osobe u Republici Srpskoj potvrđen je novi virus korona, najviše slučajeva infekcije potvrđeno u Banjaluci – 66 i Bijeljini 47.

Preminulo je u Srpskoj 15 osoba, preminule su i dvije osobe iz Bijeljine, podaci su za protekla 24 sata. Osim toga, prijavljeno je naknadno još 19 smrti iz ranijeg perioda. 1.072 osobe su hospitalizovane. Na liječenju u kovid bolnicama u Bijeljini je 106 bolesnika, više od polovine hospitalizovanih je sa teškom kliničkom slikom, a 32 pacijenta životno su ugrožena, 14 je na respiratoru.

Stopa zaraženih u Srpskoj je 326 na 100.000 stanovnika i niža je u odnosu na vrhunac ovog talasa koji je bio u novembru.

Bilo bi veoma značajno kada bi se uvela obaveza negativnog PCR testa za svakog ko ulazi u BiH jer se očekuje dolazak većeg broja ljudi tokom praznika, kažu u Institutu.

Epidemiolozi podsjećaju da počinje sezona skijanja, napominjući da je upravo epidemija u RS započela nakon skijanja u Austriji.

Institut će predložiti nove mjere za 31. decembar i 1. januar, poručuje Branislav Zeljković.

Vakcine u Srbiju stižu do kraja godine. Trudićemo se da građanima ponudimo sve vrste vakcina protiv korona virusa, poručio je danas Aleksandar Vučić.

Juče je Krizni štab u Srbiji odlučio da će svaki strani državljanin morati da ima negativan PCR test pri ulasku u Srbiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *