“Institucionalni razgovori garant uspjeha” /VIDEO/

Podrška Dodiku i Srpskoj dovela je zagovornike unitarne BiH u nezavidnu poziciju, ocjenjuje senator RS Milimir Mučibabić. Jedno je sigurno, formula po kojoj u zagrljaju neuspjeha držimo jedni druge je put u nigdje, smatra Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikola Špirić.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikola Špirić izjavio je da je neophodno da institucije BiH funkcionišu na bazi ustavnih ovlaštenja, a ne ovlaštenja visokog predstavnika.

“Mislim da je neophodno da institucije tako funkcionišu 26 godina od Dejtona, a ne, kako neki priželjkuju, širokih ovlaštenja visokog predstavnika”, rekao je Špirić u izjavi Srni.

Senator Republike Srpske Milimir Mučibabić izjavio je za Srnu da su se zagovornici unitarne BiH sa sarajevskih sećija, ali i iz Vašingtona i Brisela našli u nezavidnoj poziciji kada se pokazalo da nisu tek prazna priča riječi srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da raste podrška ispravnoj politici Republike Srpske u Evropi i svijetu.

“Ako neko pamti, prilikom pripremanja za istorijsku sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske Dodik je izjavio da ima pet, šest, pa i sedam, osam država koje će podržati Srpsku. Iz Sarajeva su cinično poručivali da on priča neosnovano, a sada se pojavila Mađarska koja kaže da nema govora o sankcijama Srpskoj. Tu je Srbija, tu su Rusija, Kina..”, rekao je Mučibabić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *