Bolnici u Bijeljini 1,7 miliona KM za magnetnu rezonancu /VIDEO/

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potpisao je danas u Banjaluci sporazum o raspodjeli donatorskih sredstava Savjeta ministara za pet zdravstvenih ustanova u Srpskoj za nabavku opreme ukupne vrijednosti 3,7 miliona KM.

Pet zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj donatorskim sredstvima Savjeta ministara zanoviće opremu. Određeni iznos sredstava pripašće i bijeljinkoj bolnici Sveti Vračevi, a sredstva su namijenjena za nabavku magnetne rezonance.Direktor bijeljinske bolnice “Sveti Vračevi” Zlatko Maksimović rekao je da je ovo veliki dan za ovu ustanovu i za opštine koje joj gravitiraju.

Iz donatorskih sredstava Savjeta ministara biće nabavljen i po jedan CT aparat za bolnice u Gradišci i u Nevesinju, Bolnica Srbija u Istočnom Srajevu nabaviće aparat za ultrazvučno razbijanje kamenca, dok će Dom zdravlja u Banjaluci nabaviti novi digitalni RTG aparat.

Sporazum o raspodjeli donatorskih sredstava Savjeta ministara za pet zdravstvenih ustanova u Srpskoj za nabavku opreme ukupne vrijednosti 3,7 miliona KM, potpisan je danas u Banjaluci. Ovim sprazumom smo regulisali prava i obaveze u realizaciji aktivnosti – naveo je resorni ministar Alen Šeranić. Dodaje da su ovim sporazumima zdravstvene ustanove dobile mogućnost da nabave vrijednu opremu što će poboljšati kvalitet zdravstvene zaštite stanovnika i pacijenata u mjestima gdje se ove zdravstvene ustanove nalaze.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *