Hrvatska zainteresovana za integrisani granični prelaz /VIDEO/

Na novoizgrađenom mostu preko Save u Gradišci danas svečano. Radovi na izgradnji ovog važnog infrastrukturnog projekta završeni su u maju a danas ozvaničeni. Ovim povodom, na mostu danas veliki broj zvanica iz političkog, kulturnog i javnog života Republike Srpske, BiH, Hrvatske i EU. Rečeno je da će most dati puni doprinos bržem, sigurnijem i lakšem transportu robe i ljudi, a samim tim i privrednom razvoju Republike Srpske.

Hrvatska zainteresovana da na mostu na rijeci Savi kod Gradiške bude urađen integrisani granični prelaz, kaže ministar komunikacija i transporta Vojin Mitrović i dodaje da je sa strane Republike Srpske urađen granični prelaz, koji bi mogao biti adaptiran u integrisani.

U preduzeću “Autoputevi Srpske” kažu da su u potpunosti ispoštovani rokovi izgradnje, finansijska konstrukcija i kvalitet prtojekta izgradnje mosta na rijeci Savi.

Ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je danas u Banjaluci da trenutno postoje odredjeni problemi kada je riječ o auto-putu Beograd-Sarajevo, a odnosi se na trasu koja prolazi kroz Brčko, ali i da su na dobrom putu da taj problem uskoro bude riješen.

Upitan da prokomentariše realizaciju projekta “Koridor Pet ce”, on je rekao da bi sredinom avgusta trebala da bude puštena dionica Johovac-Kostajnica u dužini od 6,5 kilometara.

Izgradnja mosta na rijeci Savi, dugog 462 metra, počela je u septembru 2019. godine, a završena je krajem maja.Procijenjena vrijednost gradnje iznosi 19,54 miliona evra, a za ovaj projekat odobren je i grant Evropske komisije putem Investicionog okvira za zapadni Balkan u iznosu od 6,8 miliona evra.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *