Iduće sedmice obrada čekova za isplatu jednokratne pomoći od po 100 KM /VIDEO/

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić najavio je da se naredne sedmice završava obrada za isplatu julske penzije i da će pristupiti obradi i štampanju čekova za jednokratnu isplatu po 100 KM za 272.000 korisnika prava prema odluci Vlade Srpske.

“Nama je u obavezi da čekove štampamo i dostavimo poštanskim operaterima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH”, rekao je Milić Srni.

On je dodao da će na taj način pomoć istovremeno biti isporučena i korisnicima koji penzije preuzimaju preko pošte, kao i onima putem komercijalnih banaka, te je pohvalio ovaj potez Vlade Republike Srpske.

“Nažalost, naša nesreća je u tome što u posljednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu imamo puno korisnika prava sa posebnim stažom u dvostrukom trajanju, odnosno imamo samo 7,8 odsto korisnika prava koji imaju 40 godina ili više penzijskog staža osiguranja”, naveo je Milić.

Vidljivo je, kaže, da Vlada Republike Srpske prati aktuelna dešavanja, rast inflacije, cijena i troškova života, kao i da paralelno, u granicama finansijskih mogućnosti, reaguje sa vanrednim povećanjem penzija, plata i najniže plate kako bi se održa dostignuti nivo isplate penzije.

On je istakao da će julska penzija biti isplaćena prije 10. avgusta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *