Helikopter iz Srpske i danas gasi požar u Jablanici /VIDEO/

Iako su za danas najavljeni pljuskovi, u Jablanici se, kaže Šabanović, ne nadaju da će prirodnim putem biti ugašen požar, jer se na tom području, prema najnovijim prognozama vremena, ne očekuje velika količina kiše.

Nakon besane noći zbog požara, stanovnici Donje Jablanice ni danas nisu mirni jer se vatra približila kućama na oko 700 metara.Danas su zatražili pomoć vatrogasaca iz Konjica, Sarajeva i drugih gradova, a očekuju i ponovno angažovanje Helikopterskog servisa Republike Srpske.Sitaciju usložnjava i vjetar koji mijenja smjerove i rasplamsava požarište.

Nastavljamo gasiti požare na području Jablanice, rekao je direktor Helikopterskog servisa Srpske.

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj su i dalje aktivni požari na području Hercegovine. Prate se požari na području Bileće, Ljubinja i Gacka. Na području Bileće i dalje su aktivna tri šumska požara, koja za sada, ne ugrožavaju imovinu u seoskim područjima opštine.

Na području Bijeljine, juče su ugašeni požari u mjestu Čardačine koji je zahvatio strnjik, te u Međašima gdje je vatra zahvatila veću šumsku površinu. U oba slučaja nije bilo povrijeđenih osoba i ugroženih objekata.

U mjestu Vršani došlo je do požara koji je zahvatio strnjik. Na intervenciju gašenja požara izašla su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen, a prilikom gašenja jedno lice se nagutalo dima i odmah je prevezeno u hitnu pomoć Doma zdravlja Bijeljina.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *