“Hasanaginica” na Prvom festivalu pozorišta Republike Srpske

“Hasanaginica”, predstava bijeljinskog Gradskog pozorišta “Semberija” i Narodnog pozorišta Republike Srpske, biće odigrana u takmičarskom dijelu programa Prvog festivala pozorišta Republike Srpske “Ljubica”, koji će večeras biti otvoren u Gradišci.

“Hasanaginica”, rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta “Semberija” i Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke sa gostujućim glumcima iz Novog Sada na svim dosadašnjim igranjima u Bijeljini, Banjaluci i Novom Sadu ispraćena je višeminutnim ovacijama publike u prepunim pozorišnim salama, saopšteno je iz bijeljinskog pozorišta.

U komadu rađenom prema istoimenoj baladi, u dramatizaciji akademika Ljubomira Simovića i režiji Dušana Tuzlančića, igraju glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada – Bojana Milanović, Sonja Damjanović i Milan Kovačević.

Bijeljinski glumci su Mihailo Maksimović, Dušan Ranković, Nenad Blagojević i Ivan Petrović, a iz Narodnog pozorišta Republike Srpske u predstavi igraju Ljiljana Čekić, Goran Jokić i Ognjen Kopuz.

Direktor Gradskog pozorišta “Semberija” Ivan Petrović kaže da ova predstava nesumnjivo ima potencijal da bude voljena.

“Dokaz su i pozivi na festivale koji su počeli da pristižu. Glumci baš vole da je igraju i uživaju u njoj. Siguran sam da će naći put i do srca publike u Gradišci”, istakao je Petrović.

Prvi festival pozorišta Republike Srpske “Ljubica”, priređen u znak sjećanja na prvu profesionalnu glumicu u BiH Ljubicu Stefanović Lazić, biće otvoren večeras u Kulturnom centru Gradiška predstavom gradiškog Gradskog pozorišta “Miropomazani”.

U takmičarskom dijelu naći će se i “Kuća na brdu” Prijedorskog pozorišta, “Banja Luka” Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke, “Gospođica” Narodnog pozorišta Republike Srpske, te “Hasanaginica” koja će biti izvedena posljednjeg dana festivala, u utorak, 23. maja.

Direktor festivala je glumac Zlatan Vidović, a selektor prvak Narodnog pozorišta Republike Srpske Željko Stjepanović, dok stručni žiri čine Radoslav Lale Pavlović, Nataša Drakulić i Gvozden Đurić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *