Zimonja: Finansijska šteta velika, najčešći napadi iz inostranstva /VIDEO/

Područna privredna komora Bijeljina u saradnji sa MUP-om Srpske i Odjeljenjem za visokotehnološki kriminalitet organizovala je danas radionicu i predavanje na temu: “Sprečavanje opasnosti u oblasti digitalnog poslovanja” za privredna društva sa područja bijeljinske regije.

Digitalno poslovanje i digitalna transformacija su u današnjem vremenu veliki potencijali za različite vrste prevara, posebno su tim vrstama opasnosti izložena mala i srednja preduzeća koja nemaju kapacitete da se adekvatno pripreme i spriječe takve pojave. S toga su PPK Bijeljina u saradnji sa Odjeljenjem za visoko-tehnološki kriminalitet MUP-a Srpske organizovali radionicu i predavanje na temu bezbjednost u digitalnom okruženju.

Godišnje se u Republici Srpskoj dogodi na desetine slučajeva visokotehnološkog kriminaliteta, a u samoj strukturi krivičnih djela najveći je broj onih koja su počinjena prema privrednim društvima.

Cilj je kažu u Područnoj privrednoj komori osim informisanja privrednika o oblicima kriminaliteta u oblasti digitalnog poslovanja, pronaći i mogućnost za zajedničko djelovanje u cilju prevencije.

Rečeno je da je bezbjednost poslovanja u digitalnom okruženju prioritet institucija pa s toga se akcenat i stavlja na prevenciju i samo prepoznavanje slučajeva sajber kriminaliteta, ali i procesuiranje izvršilaca takvih krivičnih djela, kako bi se smanjila šteta koju u suprotnom mogu pretrpjeti oni koji su suočeni sa sajber napadima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *