Grlić Radman: Da se samo Hrvatska pita, BiH bi već odavno bila u EU /VIDEO/

Ministar inostranih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je da bi BiH, da se samo Hrvatska pita, već bila u EU.

Nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Biserom Turković, on je rekao da Hrvatska podržava sve ono što se politički lideri u BiH dogovore, da BiH u Hrvatskoj ima prijatelja, kao i da su mir i međusobno uvažavanje najvažniji za bilateralne odnose.

Radman je naveo da je stigao da bi sa Turkovićevom razmotrio mogućnost održavanja zajedničke sjednice Savjeta ministara i Vlade Hrvatske u Zagrebu, navodeći da, pored zajedničke granice, dvije zemlje povezuje visoka trgovinska razmjena od oko dvije milijarde evra.

Turkovićeva je pozdravila ideju da zajednička sjednica Vlade Hrvatske i Savjeta ministara bude održana u prvoj polovini godine u Hrvatskoj, navodeći da dvije zemlje dijele mnogo toga, pa i otvorena pitanja.Ona je navela da je i dalje otvoreno pitanje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori i da je potrebno posvetiti dodatne napore kako bi se iznašlo adekvatno rješenje na dobrobit obje zemlje.

Ona je dodala da se otvara mogućnost za napredak i rješavanje pitanja koja duže vrijeme opterećuju odnose, te da su saglasni da se pitanje ispunjavanje 14 prioriteta mora vratiti u fokus.

Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska dvije su susjedne zemlje koje dijele mnogo toga zbog čega postoje i otvorena pitanja, ali istovremeno imaju više od 140 potpisanih bilaterlnih sporazuma.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.