“Dan Republike – svečano, dostojanstveno i kako dolikuje” /VIDEO/

Republika Srpska obilježava 30. godina, a mi ćemo nastojati da dostojanstveno obilježimo taj jubilej, izjavio je u Jutarnjem programu RTRS, Dušan Petrović, savjetnik iz kabineta predsjednice Republike Srpske.

On ističe da će ove godine biti najveći broj učesnika u proslavi Dana Republike.Biće dodijeljeno 100 odlikovanja od strane predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić rekao je da je Republika Srpska garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima. Postojanje Republike Srpske niko ne može dovesti u pitanje, jer je za njeno stvaranje živote dalo 23.000 boraca Vojske Republike Srpske – rekao je Lazić Srni, povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.Lazić je rekao da su za porodice poginulih iz Republike Srpske neprihvatljivi bilo kakvi pritisci i prijetnja sankcijama najvišim zvaničnicima Srpske od dijela međunarodne zajednice.

Srpski narod već 30 godina pokazuje koliko je bila ispravna odluka da se bore za svoju državu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, za RTRS.

Politikolog Vlade Simović izjavio je za Srnu da je Republika Srpska nastala na ideji slobode, te da je danas faktor mira u BiH i regionu, što je bitna regionalna pozicija koju treba da očuva i u budućnosti.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je Srni da je 30 godina postojanja Republike Srpske veliki i značajan jubilej koji pokazuje da je ona vječna i trajna i da se niko ne može poigravati sa budućnošću Srpske.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je Srni da je Republika Srpska u prvih 30 godina postojanja potpuno opravdala razlog nastanka i potvrdila neophodnost opstanka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je sve građane da dođu u Banjaluku i predstojeći Dan Republike, 9. januar, proslave u miru i dostojanstveno. Savet je da zbog lakšeg kretanja i izbegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, kao i da svako uz sebe ima neki identifikacioni dokument

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.