Gradska uprava duguje Domu zdravlja pola miliona KM /VIDEO/

Gradska uprava Bijeljina duguje Domu zdravlja 500.000 KM za liječenje članova porodica poginulih, ratnih vojnih invalida, za troškove struje, vode, telefona i grijanja u područnim ambulantama, izjavila je danas pomoćnik direktora za finansije u ovoj zdravstvenoj ustanovi Gordana Mitrović.

Ona je istakla da je riječ o uslugama koje pruža Dom zdravlja, a koje prema zakonu finansira Grad Bijeljina, kao što su na primjer sistematski pregledi za upis djece u školu, te da je rukovodstvo Doma zabrinuto za njihovo dalje sprovođenje.

“U prva tri mjeseca uspjeli smo da finansiramo ove usluge iz sopstvenih sredstava, od participacija, komercijalnih usluga, ali postoji bojazan koliko ćemo dalje moći da kreditiramo nešto što nije naša obaveza, nego obaveza Grada i gradskog budžeta”, navela je Mitrovićeva.

Prema njenim riječima, Gradska uprava duguje Domu zdravlja u Bijeljini određeni iznos iz 2021. godine, 300.000 KM koje je ova zdravstvena ustanova dobila rebalansom gradskog budžeta za prethodnu godinu, kao i 180.000 KM za tri mjeseca tekuće godine.

Mitrovićeva kaže da su sredstva za finansiranje investicija u zdravstvu rebalansom gradskog budžeta smanjena sa 230.000 KM na 80.000 KM.

“Apelujemo da Gradska uprava, gradonačelnik, njegovi saradnici i Odjeljenje za društvene djelatnosti shvate situaciju i što prije uplate sredstva, jer je zdravlje ljudi iznad svake politike”, poručila je ona.

Mitrovićeva je rekla da su direktor Doma zdravlja i Odjeljenje za finansije ove zdravstvene ustanove u stalnom kontaktu sa Gradskom upravom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *