Savjet MZ Centar: Dijelovi fasada padaju, bezbjednost građana ugrožena /VIDEO/

– Ovo je strogi centar grada i umjesto da bude ogledalo Bijeljine, građani se suočavaju sa neasfaltiranim ulicama, neobezbijeđenim starim objektima sa kojih otpadaju dijelovi fasada, a nemamo ni prostoriju za mjesnu zajednicu u koju bi građani mogli da dođu i iskažu svoje ideje i zamjerke – izjavila je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Centar Jelena Vićanović.

Ona je navela da je nedopustivo da u centru grada postoje neasfaltiranibočni putevi i sokaci, poput onog u Njegoševoj ulici, te da aktuelni gradonačelnik nema pravo da se ponaša kao da je grad njegovo vlasništvo.

– Tu je i Majevička ulica iz koje je jedno invalidno lice više puta tražilo asfaltiranje bočnog dijela puta. Zatim Ulica potporučnika Smajića i još neki prilazi zgradama, dvorištima. Osim toga, stari objekat na uglu Njegoševe je prijetnja za djecu i sve stanovnike koji prolaze ovuda, kao i objekti u Knjeginje Milice i Ulici žrtava fašističkog terora.Lice koje vodi grad mora da bude mnogo odgovornije, a stvari na koje se mi žalimo treba da budu rješavane sistemski, a ne pojedinačno – zaključila je Vićanovićeva.

Član Savjeta Mjesne zajednice Centar Miodrag Vujanovićistakao je problem neobezbijeđenog gradilišta u pješačkoj zoni u Ulici patrijarha Pavla i svakodnevno neprilagođeno kretanje automobila na šetalištu. – Automobili ovdje prolaze bez ikakvog reda, vozači sebi skraćuju dionicu. Kada je riječ o centru grada, očekuje nas ljepše vrijeme i postavljanje bašti kafića, koje nerijetko smetaju prolaznicima, kao i nepropisno parkirani automobili. Trotoari su uzurpirani, roditelji ne mogu da prođu sa djecom u kolicima. Nadam se da će se loša komunikacija gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i Komunalne policije poboljšati, da će početi da sarađuju, kako ne bismo dostavljali žalbe na koje niko ne odgovara – dodao je Vujanović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *