Gasovod Šepak-Bijeljina osnov za dalju gasifikaciju Srpske /VIDEO/

O gasifikaciji Bijeljine govori se u posljednjih desetak godina, ipak čini se da projekat gasifikacije Bijeljine prolazi svoju završnu fazu, pa bi građani Bijeljine do najjeftinijeg energenta mogli već sljedeće zime

Realizacija projekta gasifikacije Bijeljine privedena je kraju, ostalo je da se završi još pitanje legalizacije gasovoda, s obzirom da nam je potrebna još jedna građevinska dozvola, imajući u vidu da prethodna iz 2009. godine nije obuhvatila kompletno sva mjesta kroz koja je prošao gas, kaže Miloš Stevanović, savjetnik generalnog direktora “Srbija gasa” .

Za magistralni gasovod od Šepka do Bijeljine dobijena je građevinska dozvola u decembru prošle godine i ostalo je da se završi manji mašinski dio na primopredajnoj stanici u Šepku, nakon čega će uslijediti tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole, pojašnjava advokat kompanije Srbija gas.

Na izgradnji gasovoda kroz Bijeljinu u dužini od 307 kilometara trebalo je završiti građevinske radove i administrativni posao.

Naknadnu dozvolu očekuju u narednih tridesetak dana, kako bi uslijedilo dobijanje i upotrebne dozvole. U skladu sa zakonskim procedurama mi ćemo uraditi naš dio posla, kaže prvi čovjek grada.

Sa regulatorom u Trebinju potrebno je završiti pitanje tarifiranja, kako bi se definisali troškovi priključka na gas. Ta procedura kako je rečeno danas, trebalo bi da bude završena tokom ove godine, a već sljedeće zime kako se očekuje, građani će imati priliku da se priključe na gasovod kao najjeftiniji oblik grijanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *