Udruženja veterana traže objavljivanje boračkog spiska /VIDEO/

Predstavnici Udruženja veterana specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske pozdravljaju donošenje novog Zakona o pravima boraca. Nacrt je kažu urađen kvalitetno i ovim bi bili riješeni gorući problemi ove populacije. Od političkih predstavnika u Narodnoj Skupštini Srpske zatražili su da jednoglasno odbace posljednji zahtjev visokog predstavnika u BiH.

Predstavnici Udruženja veterana specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske pružili su podršku nadležnima na rješavanju problera boračkih kategorija stanovništva, kroz Novi zakon o pravima boraca

Krajnje je vrijeme da se počne rješavati problematika boraca, poručuju sa zajedničke konferencije za medije iz Bijeljine, predstavnici udruženja veterana, navodeći da će već sutra uputiti pismo predsjedniku Vlade kojim će inicirati da i oni učestvuju u radnoj grupi pri izradi Novog zakona o pravima boraca.

Nacrt ovog zakona je napominju urađen kvalitetno i njime bi naglašavaju bili riješeni problemi ove populacije.

Borci su kažu došli do prosjačkog štapa, a ako goruća pitanja ne budu riješena ne isključuju ni mogućnost da će rješenje svojih zahtjeva tražiti na protestima.

Novca kako bi se riješila goruća pitanja boračkih kategorija ima, kaže Petar Cvijetinović i naglašava da sredstva treba trošiti na pravi način.

Insistiraju predstavnici ovih udruženja i na objavi javnog registra boraca, kojim bi kako tvrde bio bar za trećinu manji broj boraca VRS, s obzirom da je kako navode trenutno oko 60.000 dezertera koji nose status borca prve kategorije.

Uputili su i zahtjev svim političkim strankama, da kako su rekli “dignu prst od boraca” i da se ne miješaju  u donošenje ovog zakonskog riješenja kojim bi bili riješeni problemi boraca nakon 30 godina.

Od političkih predstavnika u Narodnoj Skupštini Srpske zatražili su da jednoglasno odbace zahtjev visokog predstavnika u BiH Valentina Incka Narodnoj skupštini Republike Srpske o oduzimanju ratnih odlikovanja ratnom rukovodstvu Srpske.

Pozdravljaju odluku Vlade koja je izdvojila sredstva za zapošljavanje demobilisanih boraca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *