Gasifikacija Srpske nastavlja se planiranom dinamikom /VIDEO/

Handoga Dimitrij Viktorovič, rukovodilac Odjeljenja za međunarodnu saradnju kompanije Gasprom, upoznao je premijera Srpske o aktivnostima kompanije Gasprom i njenim planovima u vezi sa izgradnjom gasovoda “Balkanski tok – krak za Republiku Srpsku”.

Istakao je da su izazovi po pitanju izgradnje Balkanskog toka prevaziđeni i da se sa radovima nastavlja planiranom dinamikom.

Višković je istakao da je u toku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa koje je neophodno riješiti po pitanju realizacije projekta gasifikacije.

Strateški cilj Republike Srpske je izgradnja gasovoda i gasifikacija sjevernog dijela Republike Srpske.

Takođe, predsjednik Vlade je rekao i  da će radove na trasi autoputa od Bijeljine do Banjaluke pratiti i radovi na gasovodu.

Dogovoreno je da se usaglasi dokument “Mapa puta” po pitanju budućih aktivnosti na gasifikaciji, do početka realizacije projekta.

Premijer smatra da Srpska i Sankt Peterburg imaju prostora za saradnju, te da su u Rusiji prezentovani potencijali i sve što nudi Republika Srpska kada je riječ o investicijama.

Potrebno je poboljšati spoljnotrgovinsku razmijenu Srpske i Rusije. Želja mi je da nakon Srbije, najveću ramjenu imamo sa Rusijom”, kaže Višković.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.