Đurđević: Gradonačelnik u šetnji, a građani prepušteni sami sebi

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović već dvije godine nije imenovao šefa civilne zaštite u gradu i on je sada u šetnji, a građani su prepušteni sami sebi, upozorio je danas predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

“Gradonačelnik je u šetnji i drugi nadležni su s njim u šetnji. Nije bilo nikoga od njih da priteknu u pomoć građanima koji su u nevolji”, rekao je Đurđević za Srnu.

On je od jutros u obilasku terena u Semberiji gdje su bujične vode nakon obilnih padavina sinoć zaplavile neka domaćinstva i usjeve.

Đurđević je rekao da su potopljena neka domaćinstva i dosta najplodnije zemlje, a očekuju se i nove padavine.

Tokom dana on je posjetio Novo Naselje Janja, Glogovac, Modran i Pučile.

Đurđević je apelovao da se nadležn u Bijeljini što hitnije stave u funkciju pomoći narodu u otklanjanju ovih problema i da se u što kraćem roku formira komisija za procjenu štete.

“Trebalo bi da kroz rebalans budžeta obezbijedimo neka sredstava, da pomognemo ljudima koji su ugroženi”, ocijenio je predsjednik Skupštine grada.

I Skupština grada juče je u saopštenju ukazala da gradonačelnik Petrović i njegovi ljudi tumaraju Republikom Srpskom “poput tragikomičnih likova Radoja Domanovića” i ne rade ono zbog čega su im građani Bijeljine ukazali povjerenje i podršku.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *