Epidemijska situacija zabrinjava, omikron se munjevito širi /VIDEO/

Ne predaje se korona, u Srpskoj za 24 časa potvrđeno novih 589 slučajeva zaraze, preminulo je 19 osoba. Prema mjestu prebivališta najviše novozaraženih u Banjaluci , 94 osobe, 90 zaraženih je iz Trebinja, a 67 iz Bijeljine.

Epidemiološka stuacija u Banjaluci je nepovoljna i u fazi pogoršanja, ocijenila je direktorka banjalučkog Doma zdravlja, Nevena Todorović.

Epidemijska situacija zabrinjava, omikron se munjevito širi i Srbijom. Ne smanjuju se ni redovi ispred kovid ambulanti. Pritisak sa ambulanti preliva se i na bolnice, pa se povećao i broj hospitalizovanih.

U Studentskoj poliklinici u Beogradu u januaru je zabilježeno čak 20 puta više zaraženih studenata na nedjeljnom nivou u odnosu na decembar prošle godine, kada ih je bilo oko 20.

U Hrvatskoj Pozitivnih preko 10.000, preminulo je 59 osoba. Zaraza bukti i u Sloveniji. Pozitivnih je još 14.206, a bolnicama nedostaje osoblja. Peti talas epidemije izazvane omikron varijantom opterećuje bolnički sistem, u kojem je ponegdje, zbog velikog broja izolacija, čak 20 odsto osoblja kod kuće.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.