Ekonomski razvoj amortizer prevazilaženja razlika u BiH /VIDEO/

U zaključcima Evropskog savjeta iz decembra prošle godine, u kojima je BiH dodijeljen status kandidata za EU, spominje se potreba usklađivanja viznog režima s EU i primjena restriktivnih mjera.

Na pitanje o eventualnom uslovljavanju BiH da usaglasi svoju /spoljnu/ politiku sa EU kada je riječ o Rusiji i sukobu u Ukrajini, ambasadorka Francuske u BiH koja je danas razgovarala sa predsjednikom Narodne Skupštine Srpske rekla je da je odgovor jednostavan.

Kada je riječ o evropskim zahtjevima da BiH uvede vize i za državljane Rusije, Tudikova je rekla da je to traženo u smislu prevazilaženja problema sa migracijama koje idu ka EU. Istakla je značaj kandidatskog statusa za BiH.

Neprihvatljivo je vršiti pritisak na tek formirane organe vlasti u BiH, o temama za koje se zna da neće biti međusobne saglasnosti, izjavio je predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Komentarišući izjave potpredsjednika Srpske Ćamila Durakovića da bi Srebrenica trebalo da dobije status distrikta Predsjednik Narodne skupštine Srpske poručuje da nema toga ko može bilo kakvom odlukom da nametne formiranje distrikta bilo gdje u Srpskoj.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *