Dostaviti informaciju o migracijama sa detaljnim mjerama /VIDEO/

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu podržali informaciju o stanju bezbjednosti u BiH u 2018. i 2019. godini.

Moglo se čuti da stanje bezbjednosti u BiH nije na zadovoljavajućem nivou. Prihvaćena je informacija o stanju u oblasti migracija u BiH za prošlu godinu, kao i tri zaključka delegata srpskog naroda Dušanke Majkić kojima se traži da se najkasnije za dva mjeseca dostavi informacija o stanju u oblasti migracija u prvih šest mjeseci ove godine sa detaljnim mjerama kako bi se migrantska kriza stavila pod punu kontrolu.

Nije prihvaćen ni zahtjev Savjeta ministara za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o carinskim prekršajima BiH.Nakon usaglašavanja u Kolegijumu Doma naroda, delegati su danas u prvom čitanju usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH, čiji je predlagač takođe Savjet ministara.

Nije usvojena inicijativa bošnjačkog delegata Denisa Bećirovića kojom se zadužuje Savjet ministara da, u saradnji sa entitetskim vladama, najkasnije u roku od tri mjeseca od njenog usvajanja sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi cjelovit prijedlog mjera efektivne zaštite domaće proizvodnje.

Ratifikovanjem većeg broja međunarodnih sporazuma i ugovora koje je zaključila BiH, završena je današnja sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a predsjedavajući ovog doma Bakir Izetbegović novu sjednicu zakazao je za 29. juli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *