Dogovorena četiri principa buduće vlasti

Lideri koalicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo” Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović usaglasili su na današnjem sastanku četiri principa na kojima će počivati buduća vlast.

Kako su saopštila trojica lidera, prvi princip koji je usaglašen jeste da će nova, demokratska vlast, odgovorno sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze, a drugi da će biti realizovane sve neophodne reForme kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku pristupila EU, prenose podgoričke “Vijesti”.

“Treći princip je da će nova, demokratska vlast, biti ekspertska, konstituisana od kadrova koji su stručnjaci iz konkretnih oblasti bez obzira na njihovu političku, vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu osobenost”, navodi se u saopštenju.

Kao četvrti princip, dogovoreno je da će nova vlast u potpunosti biti posvećena poštovanju Ustava i primjeni zakona, uz izmjene, dopune i reviziju svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući i Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Trojica lidera istakla su da, osim toga, pružaju ruke predstavnicima manjinskih naroda sa željom da zajednički grade ljepšu i prosperitetniju budućnost Crne Gore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *