Crna Gora slavi i večeras: Veličanstvena atmosfera na ulicama

Pristalice opozicije večeras ispred Hrama Hristovog Vaskresenja u Podgorici proslavljaju pobjedu na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Nekoliko hiljada građana okupilo se na platou ispred Hrama, gdje slave uz baklje i vatromet.

Okupljeni uzvikuju “Ustala je Crna Gora, svetinja se braniti mora”, ali i “Milo lopove”. Ima i mnogo crnogorskih zastava koje su vezane sa zastavama Srbije.

Kilometarska kolona u Herceg Novom

Izbornu pobjedu su tokom dana šetnjama i litijama proslavili građani Berana, Bijelog Polja, Bara, Herceg Novog, Nikšića, Pljevalja i drugih gradova gdje su tri opozicione koalcije pobijedile do sada vladajuću Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića.

Bar

Prema izbornim rezultatima koje je objavila Državna izborna komisija, DPS je osvojio 35,06 odsto, odnosno 143.548 glasova, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” 32,55 odsto ili 133.267.

Koalicija “Mir je naša nacija” osvojila je 12,53 odsto ili 51.297 glasova birača, “Crno na bijelo” 5,53 ili 22.649, a Socijaldemokrate 4,10 ili 16.769 glasova.

Danas su se sastali lideri tri pobjedničke koalcije koji su dogovorili četiri principa saradnje, ali i ukidanje diskriminatorskih zakona i akata među kojima i mjesecima osporavani Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *