Dogan: Podnijeću ostavku na ministarsku funkciju

Novimenovani ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Dado Dogan izjavio je Srni da će podnijeti ostavku na ovu funkciju, nakon što je to zatražio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Kao moralan čovjek i kao član Socijalističke partije /SP/ ne želim ni na koji način nanositi štetu niti želim da se moje ime zloupotrebljava u javnosti. Predsjedniku Vlade /Radovanu Viškoviću/ ću podnijeti ostavku na izabranu dužnost nakon što u formalnom smislu bude utvrđen izbor Vlade”, rekao je Dogan.

On je istakao da je 2012. godine imao saobraćajnu nezgodu u kojoj je kao suvozač smrtno stradao njegov drug iz djetinjstva i da je za to djelo, za koje je rekao da je nastalo iz nehata, krivično odgovarao u skladu sa propisima Republike Srpske.

“I danas odgovaram pred svojom savješću i nosim neizbrisiv ožiljak tog čina. Porodica mog druga koji je nastradao me nikada nije teretila i danas smo ostali u izuzetno prijateljskim odnosima. Podržavaju me i razumiju, a za mene je to u ovom trenutku najvažnije”, rekao je Dogan.

On je istakao da nije imao namjeru da stvori bilo kakvu nelagodu predsjedniku SP Petru Đokiću i dodao da o ovom pitanju nikada nisu ni razgovarali.

“Svoju karijeru sam gradio odgovornim i savjesnim učenjem i radom i tako ću nastaviti da živim i radim u budućnosti. O tome kakva sam osoba u pogledu mojih moralnih vrijednosti mogu posvjedočiti svi oni sa kojima sam do sada radio i živio. Od svih njih i juče i danas imam neizmjernu podršku i to mi je veoma dragocjeno u ovom trenutku”, rekao je Dogan.

Dogan je kao kandidat SP juče na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske izabran za ministra porodice, omladine i sporta Srpske.

Dodik zatražio od Viškovića razrješenje novoimenovanog ministra Dogana

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je od predsjednika Vlade Radovana Viškovića da hitno razriješi novimenovanog ministra za porodicu, omladinu i sport Dadu Dogana ili da Dogan podnese ostavku.

Dodik je u dopisu upućenom Viškoviću naveo da je prilikom predlaganja ministra za porodicu, omladinu i sport od Socijalističke partije došlo do grube greške, te da u skladu sa zakonom i procedurama hitno traži reagovanje premijera.

Srna saznaje da je Dogan počinio saobraćajnu nesreću, te da je za to krivično djelo odslužio jednogodišnju kaznu zatvora.

Dogan je uputio molbu tadašnjem predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović da se njegovo ime briše iz kaznene evidencije, a ne pomilovanje kako to tvrde pojedini opozicioni poslanici.

Đokić saglasan sa Dodikom, Socijalistička partija traži ostavku Dade Dogana

Socijalistička partija ovim putem želi da informiše javnost i građane Republike Srpske da nije posjedovala bilo kakva saznanja i dokaze da je kandidatu za ministra porodice, omladine i sporta Dadi Doganu bila ranije izrečena zatvorska kazna, a kojoj je prethodilo kršenje zakona u domenu saobraćaja, saopšteno je iz SP-a.

– Samim tim, pozdravljamo i podržavamo odgovoran čin predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je zatražio ostavku gospodina Dogana. Zato, u skladu sa moralnim i zakonskim načelima, predsjednik SP Petar Đokić poziva novoimenovanog ministra da podnese ostavku na funkciju ministra porodice, omladine i sporta – poručuju iz SP-a. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *