Ugljevik: Porodicama pet poginulih boraca VRS posthumno uručene medalje zasluga za narod

U Ugljeviku su danas posthumno uručene medalje zasluga za narod porodicama pet poginulih boraca Vojske Republike Srpske /VRS/, koje dodjeljuje predsjednik Republike Srpske.

Medalje su uručene članovima porodica poginulih boraca VRS Ljubomira Mitrovića, Ante Mihajlovića, Mihajla Đokića, Bože Markovića i Strajke Okilja, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Odlikovanja, koja se dodjeljuju povodom krsne slave VRS Vidovdana i 15. septembra – Dana poginulih i nestalih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu,

uručili su zamjenik načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić, predsjednik ugljevičke Boračke organizacije Jovan Marinković, šef kabineta načelnika Ugljevika Milorad Jovičić i načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Verica Petrović.

Marinković je rekao da je ovim odlikovanjem porodicama poginulih boraca poručeno da se nikad ne zaboravlja žrtva članova njihovih porodica koji su najviše dali za Republiku Srpsku.

Zekićeva je navela da su medalje dodijeljene na prijedlog Ministarstva boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, u saradnji sa opštinskim odjeljenjem nadležnim za boračka pitanja.

“Razgovor sa porodicama posthumno odlikovanih boraca uvijek je pun emocija, a njihova žrtva nikada ne smije pasti u zaborav”, rekla je Zekićeva.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *