Dodik: Zadovoljan sam onim što je do sada učinjeno

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas, nakon sastanka sa političkim partnerima na nivou BiH, da je zadovoljan onim što je do sada učinjeno, ocijenivši da su odnosi sa partnerima na vlasti korektni.

Nakon sastanka predstavnika SNSD-a, HDZ-a, SDP BiH i Naroda i pravde /NiP/, Dodik je rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da je razgovarano o kadrovskim pitanjima, odnosno popunjavanju upražnjenih mjesta koje se vrši u skladu sa dogovorom i raspisivanjem konkursa za ta mjesta.

On je podsjetio da je danas usvojen Budžet BiH za tekuću godinu, uporedivši to sa ranijim godinama, kada je, naveo je, to bila stvar mrcvarenja i političkog neslaganja u BiH.

Dodik je naveo da treba vidjeti kako će danas usvojeni budžet na operativnom nivou funkcionisati i ostvarivati se, ocijenivši da je to, takođe, rezultat korektnih odnosa između političkih partnera.

Lider SNSD-a naglasio je da je danas razgovarano i o budućoj mapi kretanja ovog partnerstva.

“U tom pogledu složili smo se da kreiramo važan sastanak sa predstavnicima EU o tome kako i šta učiniti i šta EU sa stanovišta onoga što očekuje od BiH misli da treba da se učini ovdje, a da mi vidimo vidljive benefite, ne da nam se stalno isporučuju zahtjevi koji su nejasni i daleki u pogledu tih benefita”, rekao je Dodik.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *