Dodik: U novoj Vladi članice koalicije, a mjesta će biti ponuđena i drugima

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će novu vladu Srpske činiti članice koalicije koje su zajedno osvojili više od 60 odsto glasova, ali će biti ponuđena mjesta i nekim drugim političkim strukturama kako bi bilo stvoreno nešto kao koncentraciona vlada.

“To neće biti moguće sa Igorom Crnatkom, Branislavom Borenovićem ili Jelenom Trivić, ali smatram da u PDP-u ima prihvatljivih ljudi”, rekao je Dodik.

On smatra da je važno da se svi u Srpskoj okupe oko najvažnijih pitanja, ali da nije siguran da se na tom planu može raditi sa liderom SDS-a Mirkom Šarovićem ili predsjednikom PDP-a Branislavom Borenovićem jer je sve “otišlo predaleko”.

Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, istakao je sinoć za RTRS da je vlast u Srpskoj sve vrijeme radila na tome da Srpska dočeka jesen u stabilnom stanju, te da će to biti omogućeno uz podršku prijatelja.

On je rekao i da srpski predstavnici na nivou BiH ne zastupaju politiku BiH, već Republike Srpske.

“Član Predsjedništva BiH nije kadar BiH, već Srpske i ja nisam funkcioner BiH”, istakao je Dodik.

Dodik kaže da BiH ne bira nijedan organ, već se svi “sastavljaju”, pa tako i Predsjedništvo BiH.

“Srski član se bira na teritoriji Srske, a bošnjački i hrvatski u FBiH”, rekao je Dodik i naglasio da su entitetski organi nadređeni organima BiH.

Prema njegovim riječima, kada god je raspravljano o nekoj temi u Predsjedništvu BiH, nadležno ministarstvo iz Srpske moralo je da da svoje mišljenje o tome.

“Ako je ono negativno, nema šanse da ja glasam za to”, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i on maksimalno afirmisali važnost organa Srpske na nivou BiH.

On je istakao da je ulaganje vitalnog nacionalnog interesa njegov pokušaj da se pokaže važnost Narodne skupštine Republike Srpske, te da se pokaže da je to mjesto gdje se donose odluke u ime Republike Srpske.

“Parlament Republike Srpske je konačno mjesto odluke, i nije važno kakva je ona, kao što je bila posljednja u vezi sa davanjem agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH”, rekao je Dodik.

On je rekao da će Srpska imati stabilne institucije, da će sačuvati mir i stabilnost, da će biti ojačana Republika Srpska.

“Naša politika će biti u okviru Ustava i sve što bude mimo toga biće osporeno”, rekao je Dodik i naglasio da će uraditi sve da opravda povjerenje koje mu je ukazao narod u Srpskoj.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *