Dodik: Test – zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne mogu zvati genocidnim

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je prvi test za učešće srpskih predstavnika u radu zajedničkih institucija to što će biti predložen zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne mogu nazivati genocidnim.

“Mi ćemo predložiti zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne može nazivati pogrdnim imenima, otići ćemo tamo i vidjećemo dalje. Ako bude volje da se radi, radićemo”, rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru.

On je podsjetio na zaključke Narodne skupštine da srpski predstavnici u zajedničkim institucijama rade u skladu sa onim šta je procjena i interes Republike Srpske.

“U tim zaključcima neće biti potrebno ništa mijenjati, samo da se to pravilno protumači”, rekao je Dodik.

O narednoj posebnoj sjednici Narodne skupštine rekao je da je pristojno, nakon što je prošlo šest mjeseci od donošenja odluke o tome da se ne učestvuje u radi institucija na niovu BiH, da se ponovo sjedne.

“Razlozi zašto smo donijeli odluku zbog čega se ne pojavljujemo u odlučivanju nisu nestali, već su tu, ima nekih ideja”, rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da bi moglo biti korisno da se predloži zakon prema kojem će se kazniti bilo kakvo nazivanje Republike Srpske i srpskog naroda genocidnim ili tvorevinom te vrste i da se to kažnjava zatvorom.

“Sada vidim neki iz opozicije ponovo galame, prije mjesec dana su govorili da nisu zainteresovani, da ne žele, neće ništa, a sada kada se pokušava nešto uraditi ništa im ne valja”, istakao je Dodik.

On je dodao da se na te neozbiljne političke stavove ne treba obzirati, ali smatra da su oni dobrodošli sagovornici na Narodnoj skupštini.

“Biće mi veoma važno da čujem šta misle i opozicioni predstavnici”, zaključio je Dodik.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *