Dodik: Svijet je na Trgu Krajine vidio sliku ljubavi i slobode /VIDEO/

Skup u Banjaluci je bio veličanstven, a poruke koje su sa njega poslate pokazuju da ne možemo prihvatiti da jedan slobodarski srpski narod bude etiketiran kao genocidan, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Očekuje kaže da i međunarodna javnost prepozna i shvati poruke koje su poslate iz Srpske.

Svijet je na Trgu Krajine vidio sliku ljubavi i slobode hrabrog i slobodarskog srpskog naroda, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upitan da prokomentariše izjavu Elmedina Konakovića da je svijet sinoć vidio “neljudske nastupe” onih koje, kako je rekao, nažalost, zovu svojim komšijama i sa kojima, nažalost, dijele političku stvarnost.

Neka drže moralne pridike kome hoće, naslušao sam se gluposti, rekao je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić reagujući na jučerašnju izjavu Elmedina Konakovića i njegovog pokušaja minimiziranja broja okupljenih na jučerašnjem skupu “Srpska te zove” u Banjaluci.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da je srpski narod najveća snaga Republike Srpske. Sa mitinga u Banjaluci poslata je poruka sabornosti i jedinstva Srba.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je da je najavljena rezoluciji o Srebrenici bespotreban dokument zbog čega je SDS podržao izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine, ali je ova stranka imala jednoglasan stav da ne treba učestvovati na mitingu u Banjaluci.

Javnom skupu “Srpska te zove”, koji je održan u Banjaluci, prisustvovalo je više desetina hiljada građana. Skup je protekao mirno i bez ijednog incidenta, potvrdili su u MUP-u Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *