Dodik: Strani faktor sve radnje usmjerio protiv Srba

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sve što radi strani faktor usmjereno prema tome da uništi identitet Srba.

Dodik je istakao da je Srpska posvećena izgradnji mira i da Srbiju doživljava kao garanciju miru, te da ne može da računa i vjeruje u namjere koje su išle ka tome da degradiraju “naša prava”.

“Ne možemo da prihvatimo legitimitet čovjeka koji se sada predstavlja kao visoki predstavnik”, izjavio je na konferenciji za novinare u Beogradu, nakon sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i rukovodstva Republike Srpske.

On je istakao da je o tome upoznao Vučića, te ukazao na želje da se napravi čvrsta granica na Druni.

“Mi to ne želimo”, rekao je Dodik i istakao da je Srpska posvećena izgradnji mira i da ništa ne traži od onoga što su ustavna prava Srba.

Rekao je i da ne želi da Srbiji usložni probleme na međunarodnom planu.

Tema današnjeg sastanka, rekao je Dodik, bila su i ekonomska pitanja, da u operativno sagledavali dokle se stiglo i šta raditi.

Vučić je ranije rekao da nametnute odluke nikada nisu dobro rješenje, te istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ali i Republike Srpske u okviru BiH.

Pored Dodika, na sastanku su bili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i premijer Radovan Višković.

Sastanku su prisustvovali i premijer Srbije Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar finansija Siniša Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.