Dodik: Srpska usmjerena na očuvanje socijalne stabilnosti, radnih mjesta, pojačane investicije i projekte /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da su svi elementi neprikosnoveno na strani Republike Srpske kada je riječ o imovini, a to što političko Sarajevo politizuje priču u vezi sa tim je njihov problem.

On je dodao da su unutrašnji odnosi u okviru “osmorke” njihova stvar, te da se sada fabrikuju neke stvari koje pokušavaju da predstave kao glavne.

Sa druge strane, rekao je Dodik, sada se postavlja pitanje zašto Srpska predlaže Denisa Šulića za ministra u Savjetu ministara, pojasnivši da Republici Srpskoj pripadaju četiri mjesta u Savjetu ministara, Bošnjacima tri i Hrvatima tri. Poručio  je da će institucije i vlast Srpske u ovoj godini biti usmjereni prije svega na očuvanje socijalne stabilnosti, radnih mjesta, privrednog rasta, pojačane investicije u energetski sektor i infrastrukturne projekte poput izgradnje puteva i bolnica.

Kada je riječ o rješavanju pitanja zaposlenosti u institucijama i javnim preduzećima Srpske, predsjednik Republike je rekao da je prvi korak zatražen od odgovornih, da dostave informaciju da li u njihovim službama ima onih koji su na platnim listama, a ne dolaze na posao. On je naveo da od odgovornih ljudi najčešće dolazi informacija da u njihovim službama navodno nema takvih.

Govoreći o kandidatskom statusu BiH za EU, Dodik je naveo da činjenica da u ovoj zemlji još postoji OHR i strane sudije u Ustavnom sudu BiH baca ljagu na sve to.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *