Dodik: Srpska stabilna i svakim danom sve jača

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Srpska stabilna i svakim danom sve više jača, što potvrđuju i svi ekonomski pokazatelji.

Dodik navodi da je, uprkos raznim pokušajima da se stanje u Srpskoj predstavi lošim, ponosan što se na sve te spekulacije odgovara jasnim statističkim podacima.

“Ti podaci kažu da imamo stalni rast prosječne plate, koja je u januaru ove godine iznosila 622 evra, kreditni rejting Republike Srpske je stabilan B plus, a ostvareni bruto domaći proizvod u 2022. godini nominalno je veći za 13,5 odsto u poređenju sa 2021. godinom, kao i da je u januaru ove godine ostvarena pokrivenost uvoza izvozom po sjajnoj stopi od 97,28 odsto, što je čini rekordnom”, napisao je Dodik na “Instagramu”.

Dodik je naveo da je protekla sedmica pokazala da u Federaciji BiH i dalje žive u zabludi da uz podršku međunarodne zajednice mogu odlučivati o imovini koja pripada Srpskoj.

“Ponovo sam ukazao na to da takve političke odluke Ustavnog suda za nas nemaju značaj”, dodao je Dodik.

On je poručio da se nastavlja još jače borba za interese Republike Srpske.

“Na sastanku s koalicionim partnerima, potvrdili smo partnerstvo potpisivanjem novog koalicionog sporazuma, koji je dodatno učvrstio naša nastojanja da u narednom periodu radimo još intenzivnije na jačanju institucija Republike Srpske”, naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da je protekle sedmice imao zadovoljstvo da ugosti studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini s privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji u Banjaluci borave u okviru projekta “Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje”.

Dodik je naveo da su Republika Srpska i Srbija uvijek zajedno u svemu i da se to vidi i u projektima koje zajedno rade, a o čemu je razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu i još jednom pružio podršku po pitanju Kosova i Metohije.

On je napomenuo da je prisustvovao svečanom prijemu u Beogradu povodom Dana Republike Srpske i 31 godine od prvog Ustava Srpske.

“Srećan sam što se najvažniji datumi za Republiku Srpsku i naš narod obilježavaju u Srbiji”, istakao je Dodik.

Dodik je naveo da se tokom protekle sedmice sastao i sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom, prisustvovao 1. Međunarodnoj konferenciji zanatstva i preduzetništva, te putem video-linka razgovarao s predstavnicima kineske korporacije CMEC /Čajna mašineri endžiniring korporejšn/ o mogućim ulaganjima u infrastrukturne projekte u Republici Srpskoj.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *