Dodik: Srpska nije dozvolila da BiH uvede sankcije Rusiji /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska nije dozvolila da se u organima BiH donese odluka o uvođenju sankcija Rusiji.

Dodik je rekao da Srpska danas ima veći broj prijatelja u svijetu koji su spremni da je javno podrže.

On je dodao da Srpska razumije geopolitičke odnose u svijetu i da se od Srpske traži da se svrstava prije svega za politike koje traže Zapad i EU.

“Srpska je ona koja nije dozvolila da se donese odluka o priznanju Kosova jednako kao što nije dozvolila da se ni na jednom mjestu u BiH u organima predviđenim za to donese bilo koja odluka o uvođenju sankcija prema Rusiji u ovom vremenu”, istakao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska finansijski stabilna i da je njena privreda ostvarila lani veliki uspjeh sa iskazanom dobiti, i to prvi put, od oko tri milijarde KM.

Dodik je rekao da Republika Srpska nema problema sa plaćanjem svojih obaveza, prijevremeno je isplatila posljednju penziju, a danas, prije vremena, isplaćuje i socijalna davanja.

“Republika Srpka danas ima dovoljno na računu da podmiri sve svoje obaveze i neće imati problema ni u budućnosti”, rekao je Dodik, odbacujući razne špekulacije opozicije.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci sa srpskim članom i predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović rekao da se budžet Srpske ostvaruje predviđenom dinamikom, dodajući da je Republika Srpska po svemu danas stabilnija nego FBiH, iako se Srpska ne upoređuje s njom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *