Dodik: Srbija će pomoći u svemu /VIDEO/

Srbija pomaže Republici Srpskoj u lijekovima, zaštitnoj opremi i životno važnim kliničkim mašinama, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva Bih Miloradom Dodikom.

Podršku u hrani, ali i svim drugim materijalima pružićemo i Bosni i Hercegovini u cjelini – naveo je Vučić. Zahvalan sam predsjedniku Vučiću, sa kojim sam imao priliku da razgovaram o raznim modalitetima saradnje i pomoći, koja je potrebna Republici Srpskoj i BiH, kako bi se suočila i sanirala probleme u vezi sa virusom korona – rekao je Dodik.

Zahvaljujući Vučiću nećemo kaže Dodik imati problema sa životno važnim namirnicama.

Na sastanku Dodika i Vučića ispoštovane su mjere zbog korona virusa, uz maske i siguran razmak među sagovornicima. Srbija ima i svoje probleme u borbi protiv širenja virusa korona, ali obećano je kaže Dodik da i BiH može računati na medicinsku pomoć iz Srbije.

Istovremeno glavni koordinacioni tim na sastanku u Banjaluci razmatrao je epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj izazvanu pojavom virusa korona. Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da su institucije Srpske bile prve ili među prvim u regiji, koje su donosile rigorozne mjere s ciljem zaustavljanja širenja epidemije virusa korona. Uveli smo i rigoroznije kazne za one koji krše pravila kućne samoizolacije.

Od discipline svih stanovnika Srpske zavisi da li će se iz ovog ogromnog problema kao što je epidemija virusa korona izaći sa manjim ili većim gubicima i oštećenjima, rekla je Cvijanovićeva i istakla da podržava napore Vlade koja već radi na pripremi mjera za podršku privredi i zaštiti radnika.

Premijer FBiH Fadil Novalić izjavio je da je jedna bh. kompanija iz UKC-a Tuzla preuzela pokvareni respirator i da će pokušati da ga iskopira i proizvodi.Govoreći o donesenim mjerama, Novalić je rekao da su sve mjere donesene sa ciljem smanjenja širenja zaraze. i podvukao da građani moraju pokazati veću odgovornost.

Pomoć u BiH stigla je i od Američke vlade.Kako su rekli, radi se o prvom kontigentu pomoći namijenjenoj građanima BiH, a radi se o medicinskom materijalu i vitalnim namirnicama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *