Jumko krenuo sa proizvodnjom maski i opreme – U Hrvatskoj najteži dan od pojave virusa korona /VIDEO/

Danas su dva aviona AIR Srbija poletjeli sa aerodroma Nikola Tesla po svoje državljane. Jedni su ostali zarobljeni na aerodromu u Parizu, a drugi u Dohi. Sa Aerodroma “Nikola Tesla” poletio je i avion za Kinu po novu pošiljku medicinske pomoći. Od posljedica zaraze preminule su do sada dvije osobe.

Svi se u Srbiji prilagođavaju potrebama vanrednog stanja i borbe sa virusom korona, pa je tako tekstilna fabrika Jumko iz Vranja krenula sa proizvodnjom zaštitnih maski i opreme, dok je Fabrika brašna u Senti počela proizvodnju pakovanja brašna od po jedan kilogram, a dnevno će pakovati kažu 90.000 kilograma.

Da se Srbija  prilično dobro organizovala u vanrednom stanju osim prilagođavanja industrijske proizvodnje pokazuju to i volonterski kol centri. Danas ih je obišao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Hrvatska je juče, u jeku borbe protiv korona virusa doživjela strašnu tragediju – razoran zemljotres nakon kojeg je uslijedila serija novih potresa. Sinoć je Srbija aplaudirala i njima u nadi da će prebroditi posljedice.

A u Hrvatskoj, najteži dan od pojave koronavirusa. Dramatičan porast novozaraženih se, nastavio. potvrđeno je 306 zaraženih koronavirusom. Hrvatski Stožer civilne zaštite danas je donio tri odluke. Jedna je ona o zabrani napuštanja gradova. Odsad se smije putovati po Hrvatskoj samo pod točno određenim uslovima.

Zemljotresi u Zagrebu otežali su ionako složenu situaciju u borbi protiv širenja koronavirusa. Zagreb se danas ponovo tresao. Nakon jučerašnje serije zemljotresa u kojima je povrijeđeno više od 20 ljudi, uključujući i 14-godišnjakinju koja je u kritičnom stanju, prijepodne se dogodio se novi jačine 3,7 po Rihteru. Zagreb i okolina danas zbrajaju štetu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *