Dodik: Srbi da počnu slaviti život, jer su u prošlom vijeku previše stradali /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da srpski narod nikada neće zaboraviti hrvatsku genocidnu zločinačku akciju “Oluja” u kojoj je iz Hrvatske protjerano oko 250.000 Srba te naglasio da Srbi moraju početi da slave život, jer je u prošlom vijeku bilo previše stradanja.

Dodik je naveo da današnji dan Hrvatska obilježava kao pobjedu, a Srbi kao parastos za one koji su pobijeni na Petrovačkoj cesti širom izbjegličkih kolona.

“To je sudbina ovih naroda ovdje – dok jedni obilježavaju i svetkuju, drugi obilježavaju parastose. Ali ja vjerujem da je srpski narod okupljen u dvije svoje države, Republiku Srpsku i Srbiju, s namjerom da kroz ovaj vijek pokaže maksimalan doprinos svom nacionalnom jedinstvu i da prestane sa bilo kakvim stradanjem, toga je bilo previše u prošlom vijeku”, dodao je Dodik.

Dodik je tokom posjete Hramu Blage Marije u vojvođanskom mjestu Banstol, gdje se danas obilježava slava hrama i parastos za sve nevino postradale u zločinačkoj akciji hrvatske vojske “Oluja”, rekao novinarima da Srbi ne mogu zaboraviti, niti oprostiti činjenicu da su nemoćne kolone izbjeglica, u kojima su bile žene, djeca, starci, bile bombardovane i pobijene na Petrovačkoj cesti i širom drugih regiona kuda su mogli da se izvuku.

On je istakao da srpski narod mora da gradi svoj nacionalni identitet i da ne smije odustati od onoga što čini srpsko nacionalno obilježje.

“Moramo da počnemo da slavimo i obilježavamo život. Ovdje je upravo to cilj, da ne zaboravimo, ali da se zavjetujemo da ćemo nastaviti da gradimo naš nacionalni identitet, da nećemo odustati od svega onoga što čini srpsko nacionalno obilježje. Nećemo zanemariti ni našu vjeru, ni naše pamćenje, ni naše pismo i jezik, zavičaje gdje god da su. I tako na taj način održati i prenijeti novim generacijama sjećanje na sve ovo”, naglasio je Dodik.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *