Dodik: SNSD neće ulaziti u vlast bez HDZ-a, a ni HDZ bez SNSD-a /VIDEO/

SNSD i HDZ BiH nastavljaju partnerstvo na svim nivoima u BiH. SNSD neće u strukture vlasti bez HDZ-a, a ni HDZ BiH neće u vlast bez SNSD-a, ovo je rezultat današnjih razgovora u Mostaru lidera stranaka Milorada Dodika i Dragana Čovića.

HDZ i SNSD su ranije od dijela međunarodne zajednice konotirane kao problem, a sada se javljaju kao rješenje mogućeg brzog uspostavljanja vlasti, kaže predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Naglasio je da je danas potvrđeno partnerstvo za koje se već odavno znalo.

Dodik je naglasio da će raditi na tome da afirmišu BiH kao zemlju tri konstituivna naroda i dva entiteta i da afirmišu ustavni poredak. Nema alternative za ovo partnestvo, kaže Dragan Čović i dodaje da će ove dvije stranke i u državnom Domu naroda imati stabilnu većinu na koju se “neće moći uticati”.

Odgovarajući na pitanje novinara o budućim partnerima u vlasti na nivou BiH, Dodik je poručio da je to onaj koji ima kapacitet na bošnjačkoj strani i da će SNSD i HDZ sa svima razgovarati.

Odgovarajući na pitanje o kadrovskim rješenjima u budućem Savjetu ministara, Milorad Dodik je rekao da se o tome nije razgovaralo, ali da je stava da HDZ u ovom mandatu treba ponuditi kandidata za predsjedavajućeg.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *