Dodik: Šmit za Republiku Srpsku nije relevantan /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da ima najavu da bi 3. avgusta u Predsjedništvo trebalo da dođe Kristijan Šmit, te da će najvjerovatnije otići na taj sastanak i poručiti mu da za Republiku Srpsku nije relevantan.

“Što se tiče njegove uloge visokog predstavnika, koju su izmislisli, ako ne bude potvrde u Savjetu bezbjednosti, ne mislim da prihvatim saradnju sa Šmitom u bilo kom segmentu”, poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da je sve drugo što se pokušava oko ovog pitanja neprihvatljivo za Republiku Srpsku, kako je to odlučila i Narodna skupština.

“Nemam problem da mu to kažem i daleko oštrije, imajući u vidu nepovjerenje koje mi imamo generisano stalim prisustvom Germana, koji su pokušavali da modeliraju ovaj prostor”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Izvještaj komisije za Srebrenicu ukazuje da ispred Srebrenice ne može da stoji riječ genocid, jer se on nije dogodio.

Prema Dodikovim riječima, to su utvrdili stručnjaci za Holokaust i genocid, i to najeminentniji iz Njemačke, SAD, Izraela, Italije, Japana i Srbije.

“To je naša istina o tome. Mi prihvatamo izvještaj, iako on nije nimalo lak za srpsku stranu, jer je tamo rečeno na koji način su nedgovorni pojedinci počinili zločine. Tamo se zaista desio zločin, ali je isto tako presuđeno za to”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, sve i jedan Srbin koji je evidentiran da je imao ulogu u Srebrenici priveden je ili Haškom sudu ili Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *