Dodik: Šmit pobijesnio zbog Izbornog zakona /VIDEO/

Domaći i njemački mediji bave se danas ponašanjem Kristijana Šmita na konferenciji za medije juče u Goraždu, gdje je na novinarsko pitanje o izmjenama Izbornog zakona BiH burno reagovao. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska odbija svaku vrstu nametanja, pa i Izbornog zakona zbog kojeg je Šmit pobjesnio.Dodik je potvrdio i da krajem sljedećeg mjeseca putuje za Rusiju na ranije dogovoren sastanak.

Sa Kalabuhovom se danas sastala i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.Ona je Institucije Srpske opredijeljene su za očuvanje mira i stabilnosti, te dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i ustavne pozicije dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH, izjavila je predsjednica Republike Željka Cvijanović tokom sastanka sa ruskim ambasadorom u BiH Igorom Kalabuhovom.

Sa Kalabuhovom je danas razgovarao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je potvrdio da će krajem sljedećeg mjeseca otputovati u Rusiju.

Dodik kaže da je ambasadoru Rusije u BiH Igoru Kalabuhovu, rekao da je situacija u BiH potpuno zablokirana.

Šmit je počeo da iznosi netačne tvrdnje, kaže Dodik.

Inače, Šmit, je juče nakon pitanja novinara u Goraždu o izmjenama Izbornog zakona BiH burno reagovao, govoreći da mu je dosta političkih igara. Nije rješenje – nametanje rješenja, svaku vrstu nametanja mi odbijamo, pa i Izbornog zakona rekao je danas Dodik.

Ispadom u Goraždu Šmit je dokazao da je suvišan, izjavio je Srni predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Govor Kristijana Šmita, visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini kojeg Republika Srpska ne priznaje, u srijedu je izazvao neuobičajeno veliku pažnju u njemačkim medijima, te se našao na udaru kritika i na društvenim mrežama.

Njemački magazin Špigl je komentarisao da Šmitov izliv bijesa nije bio nimalo diplomatski. Pomenuo ga je i dnevni list Štutgarter algemajne, komentarom da je njegov emotivan izliv izazvao veliko uzbuđenje u javnosti i na društvenim mrežama.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *