Dodik se sastao sa predsjednikom Grčke

Sastankom sa grčkim predsjednikom Katerinom Sakelaropulu, predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik počeo je radnu posjetu Grčkoj.

Nakon sastanka sa predsjednikom Grčke, Dodik će se sastati i sa predsjednikom grčkog parlamenta Konstantinosom Tasulasom.

U popodnevnim časovima predviđeni su sastanci i sa ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendijasom i premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik učestvovaće danas i sutra na 6. Delfi ekonomskom forumu u Atini.

Boravak na Forumu Dodik će iskoristiti i za niz bilateralnih susreta na marginama ovog značajnog skupa.

Ekonomski forum, pod pokroviteljstvom grčkog predsjednika, tradicionalno se održava u gradu Delfi, ali ove godine zbog pandemije održava se u Atini.

Prošle godine Forum nije održan zbog pandemije virusa korona.

PODRŠKA GRČKOG PREDSJEDNIKA IZGLEDIMA ZA PRIDRUŽIVANjE BiH U EU

Grčki predsjednik Katerina Sakelaropulu izrazila je tokom sastanka sa predsjedavajućim i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom snažnu podršku Grčke izgledima za pridruživanje BiH Evropskoj uniji.

“Tokom mog sastanka sa Dodikom naglasila sam da Grčka snažno podržava izglede za pridruživanje njegove zemlje EU, kao i zapadnog Balkana generalno”, napisala je predsjednik Grčke na svom “Tviter nalogu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *