Dodik: Sa Erdoganom sutra o auto-putu i globalnim kretanjima /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će na sjednici Predsjedništva BiH pokrenuti zaštitu vitalnog interesa Republike Srpske, jer njemačka politika pokazuje aspiraciju da dominira u BiH i ugrozi interes srpskog naroda i Srpske.

Dodik je na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH glasao protiv davanja agremana novom ambasadoru Njemačke u BiH, dok su druga dva člana Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić bili za davanje agremana.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom tokom njegove posjete BiH razgovarati o projektima koji se tiču auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan boraviće sutra u zvaničnoj posjeti BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH sastao se danas  sa potpredsjednikom “Huavej tehnologija” za centralnu i istočnu Evropu i nordijske zemlje sa sjedištem u Poljskoj Radoslavom Keđom.

 Dodik je tom prilikom  rekao da Republika Srpska ima ambiciju da dalje razvija poslovne odnose sa kineskom kompanijom “Huavej” ne samo u domenu usluga, već i pokušaja razvijanja nekih drugih proizvoda koji bi mogli da konkurišu na globalnoj mreži.

Predstavnik “Huaveja” rekao je novinarima da su u Banjaluci prikazana najnovija dostignuća u informaciono-komunikacionoj tehnologiji ove kompanije.

Nakon sastanka, Dodik i Keđo posjetili su izložbeni prostor koji je privremeno smješten na parkingu kod zgrade Vlade, gdje su prikazana najnovija dostignuća “Huaveja”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *