Dodik: Primarno politički proces /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se pred Sudom BiH protiv njega vodi primarno politički proces koji je izazvan činjenicom da nepostojeći stranac u formalnom smislu nameće odluke i mijenja zakone, što je udar na BiH i njen suverenitet.

Dodik je naveo da je ovakva proces više dokaz slabosti sistema BiH nego neke njegove ili krivice vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića.

“U svakom slučaju što se tiče današnjeg pretresa nije ni počela rasprava zato što je moj tim odbrane uložio zahtjev da se premjesti suđenje odavde u Banjaluku. Sud je donio doluku da ne prihvata taj naš zahtjev, ali imam rok od tri dana da se žalimo. Zato nije ni moglo da se počne ročište, jer bi to značilo da se prejudicira samo žalbeno potupanje nas”, izjavio je Dodik novinarima ispred Suda BiH u Sarajevu.

Dodik je zahvalio svima koji su danas došli da ga podrže kao i cijeloj Republici Srpskoj.

Ročište u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića odgođeno je danas pred Sudom BiH nakon što je odbijen zahtjev advokatskog tima odbrane da ovaj predmet bude prebačen u nadležni sud u Banjaluci.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *