Dodik: Presuda Mladiću nema veze sa pravom i pravdom /VIDEO/

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da presuda generalu Ratku Mladiću, ali i sam mehanizam u Hagu, nemaju mnogo veza sa pravom i pravdom, dodajući da su Srbi najveći stradalnici u raspadu bivše Jugoslavije.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da nije ostvaren osnovni cilj Haškog tribunala, a to je da će on biti mehanizam utvrđivanja odgovornosti, kažnjavanja onih koji su počinili zločine, kao i da će povećati povjerenje među narodima.

“Taj prvi cilj nije ostvaren. U BiH je, po nalazima Instituta iz Sarajeva, stradalo 96.000 ljudi, od čega 29.000 Srba ili 30 odsto, dok je u strukturi sudskih presuda samo dva odsto presuda za zločine nad Srbima”, rekao je Dodik.

Kakva je to pravda, upitao je Dodik, kada danas u svojim domovima, slobodni, zaštićeni mehanizmom međunarodne nepravde, ovu presudu slušaju Naser Orić, Ante Gotovina, Ejup Ganić, Atif Dudaković i mnogi drugi koji su počinili zločin nad Srbima.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je doživotnu kaznu za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *