Darko Mladić: “Putujući cirkus” je završio kako je i počeo /VIDEO/

Darko Mladić, sin Ratka Mladića, rekao je u Hagu nakon potvrđene presude njegovom ocu, da je putujući cirkus završio kako je i počeo. “General nije imao šansu za fer suđenje od početka suđenja, rekao je Darko.

 Nisam očekivao spektakularne stvari, ali sam očekivao minimum istine i pravde. Očekivao sam izmjene u pogledu kvalifikacije o Srebrenici”, kazao je Miodrag Stojanović, član odbrane Ratka Mladića. Znajući praksu Haškog tribinuala, ipak smo očekivali pravedniju, istinitiju presudu, istakao je Milomir Savčić, predsjednik Boračke oprganizacije Republike Srpske.

Haški tribunal drugostepenom presudom generalu Mladiću još jednom potvrdio ulogu antisrpskog suda koji odgovornost za ratne zločine ne utvrđuje prema dokazima, već prema nacionalnoj pripadnosti optuženika.rekla je predsjednica Srpske Željka Cvijanović. Milorad Dodik kaže da presuda nema nikakve veze sa pravom i pravdom i da formiranjem tribunala u Hagu nije ostvaren osnovni cilj.

Ovdje se pokušava napraviti mit o genocidu koji se nije desio u Srebrenici, kaže Dodik.

Da je bilo prava i pravde presuda generalu Ratku Mladiću bila bi oslobađajuća, smatra premijer Radovan Višković.

Haški tribunal kompromitovao je svoj rad, a srpske žrtve su ostale bez pravde, ocijenio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović. I građani Srpske imaju svoj stav na današnju presudu koju je izreklo Žalbeno vijeće haškog tribunala.

Žalbeno vijeće Haškog trubunala potvrdilo je doživotnu kaznu za nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, ali je odbacilo zahtjeve optužbe da Mladić bude proglašen krivim za genocid u šest opština u BiH.Žalbeno vijeće je tako odbacilo namjeru Tužilaštva da se Mladiću i Srbima izrekne presuda za genocid širom BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *