Dodik: Povećanje plata najvažnija vijest u Srpskoj

Najvažnija vijest u Republici Srpskoj je povećanje plata, koje je sutra na sjednici Narodne skupštine, izjavio je lider SNSD-a Milorad Dodik.

“Uspjeli smo da nađemo unutrašnje resusre i obezbijedimo povećanje plata gotovo svim radnicima, i u realnom i u javnom sektoru. Malo ko je posezao za povećanjem plata u vremenu pandemije što govori o tome da smo morali da nađemo unutrašnje rezerve na realnim osnovama da to učinimo”, rekao je Dodik Srni.

On je ukazao i da se sada mnogi utrkuju, neki čak iz koalicije pokušavaju da se slavodobitno kažu kako su oni nosioci toga, te podsjetio da je SNSD još u martu izašao sa tvrdnjom da će plate biti povećane i da se traži okvir koji će omogućiti da to uradimo u junu.

Pomenuo je da je su sa koalicionim partnerima pokušali da nađu najoptimalniji oblik, da su održana dva sastanka, te da je dogovoreno zbog čega misli da svi u koaliciji treba da budu zadovoljni.

“Svi zajedno smo na neki način do toga došli, početna inicijativa je bila iz SNSD-a, a neki su davali svoje prijedloge, dijelom su usvojeni, dijelom nisu. Niko tu ne bi trebalo da se ponaša slavodobitno, to smo trebali i morali da uradimo”, rekao je Dodik.

S druge strane je, kako je naveo, opozicija, kojoj sve to izgleda spekulativno, besmisleno, sve u formi kako ovdje ništa ne valja, osim njih.

Dodik je napomenuo da je zadovoljan stanjem u Republici Srpskoj i na planu ekonomije i na planu ukupnog funkcionisanja, naravno sa slabostima ali je naglasio kako ništa nije tragično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *