Dodik: Operacijom “Koridor života” zaokružena teritorija Srpske

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je datum kada je realizovana operacija “Koridor” važan u istoriji srpskog naroda i da se svrstava u najvažnije događaje nacionalnog oslobođenja.

“Operacija ‘Koridor života’ bila je velika, uspješna i jedna od najznačajnih akcija Vojske Republike Srpske kojom je zaokružena teritorija Republike Srpske, što joj daje istorijsku dimenziju, jer je objedinjen istočni i zapadni dio Republike Srpske”, naglasio je Dodik.

Povodom obilježavanja 29 godina od operacije “Koridor”, najsloženije i najznačajnije operacije koju je izvela Vojska Republike Srpske ili bitke za život, Dodik je rekao da je proboj Koridora obezbijedio da Republika Srpska bude jedinstvena teritorija i spojena sa maticom Srbijom.

“Ova operacija je bila iznuđena, a dodatni motiv za njenu realizaciju bila je smrt 12 banjalučkih beba zbog nedostatka kiseonika”, naveo je Dodik.

On je naglasio da je dužnost svih u Republici Srpskoj da njeguju sjećanje na heroje koji su tokom ove operacije obezbijedili teritorijalnu cjelovitost i opstanak srpskog naroda zapadno od rijeke Drine, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“”Zbog toga im dugujemo vječnu zahvalnost, kao i tadašnjem rukovodstvu koje je donijelo ovu hrabru odluku, ali i zavjet da ćemo čuvati Republiku Srpsku, bez koje nema ni našeg opstanka na ovim prostorima”, poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *