Dodik: OHR kao pravna kategorija ne postoji /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, povodom najave OHR-a i Kristijana Šmita o formiranju ekspertskog tima za zakon o zaštiti i načinu korištenja države imovine BiH, da je to ponovo neko njihovo igranje i istakao da OHR kao pravna kategorija ne postoji. On je dodao da se OHR pretvorio u monstruma koji je devalvirao čitav Dejtonski sporazum.

Dodik kaže da je Srspka zahvalna  Ruskoj Federaciji za angažman u BiH, putem njene ambasade, ali i za sve ono što je spremna da učini u Savjetu bezbjednosti UN prihvatajući izvještaje Republike Srpske, koji se potpuno razlikuju od onog što piše visoki predstavnik u BiH, te informišući svijet o tome.

Komentarišući izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da su stanovnici BiH prije nekoliko vijekova bili jedan narod – Dobri Bošnjani, a da su nacije formirane u 19. i 20. vijeku, srpski član Predsjedništva BiH  rekao je da se porodica Izetbegović u ranijoj istoriji izjašnjavala kao Srbi, te da je konvertirala u drugu strukturu.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je tokom turneje po dijaspori iskoristio priliku da se fotografiše sa Jasminom Mulahusićem, islamskim radikalom koji je dovođen u vezu sa terorističkim grupama, javili su federalni mediji. Mulahusić je kako navode mediji, objavio  fotografiju i sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem u Luksemburgu. Mulahusić je uhapšen u septembru na graničnom prelazu Brod, po nalogu Tužilaštva BiH, zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.