Dodik: Od ponedjeljka vratiti nastavu u škole, mjere se moraju poštovati /VIDEO/

Nećemo uvoditi vanredno stanje, ali tražimo poštivanje mjera koje se donose. Trebamo se boriti za to da se ne zatvore granice”, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH nakon što je danas u Banjaluci održan sastanak zvaničnika Republike Srpske sa predstavnicima zdravstvenog sektora, nadležnih institucija i predstavnicima lokalnih zajednica povodom složene epidemiološke situacije.

“Škole treba vratiti od ponedjeljka, ali dati i jasne preporuke školama i lokalnim zajednicama”, rekao je Dodik.

Istakao je da je potrebno zaštiti učenike i nastavno osoblje.

Dodik je to rekao u zgradi Vlade Republike Srpske, gdje je u toku sastanak zvaničnika Srpske sa predstavnicima institucija, gradonačelnicima i rukovodiocima bolnica s ciljem sagledavanja stanja u vezi s pogoršanom epidemiološkom situacijom.

Dodik je istakao da je smanjenje radnog vremena u ugostiteljskim objektima neophodna mjera.

Ocijenio je da se mora pooštriti inspekcijski nadzor.

Istakao je da je prije sat vremena razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da neće biti zatvaranja granica između Srpske i Srbije.

Nećemo uvoditi vanredno stanje ali tražimo da se poštuju donesene mjere.

Ni u kakvim okolnostima se neće zatvoriti granice između RS i Srbije, kazao je Dodik navodeći je neposredno prije sastanka razgovarao sa Aleksandrom Vučićem o tome.

Poručio da polemike oko radnog vremena ugostiteljskih objekata moraju da prestanu u ovom trenutku, jer je zdravlje građana najvažnije, ali i da se mora pomoći ugroženim sektorima koji su iscrpljeni. Ipak mora se ići sa striktnim mjerama. Cilj je očuvanje radnih mjesta i privrede.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *