Crne brojke u BiH: 34 osobe preminule, preko 1560 novozaraženih /VIDEO/

Epidemiološka situacija u Srpskoj sve gora. Danas 14 smrtnih slučajeva usljed posljedica zaraze.

Radi se o osam muškaraca i šest žena srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (četiri osobe), Srpca (dvije osobe), Prnjavora, Novog Goražda, Gradiške, Trebinja, Bijeljine, Pala, Prijedora i Kozarske Dubice.

Od testiranih 1.408 laboratorijska uzorka, virus korona u Srpskoj u protekla 24 časa potvrđen je kod još 630 osoba. Najviše zaraženih i danas u Banjaluci – 189, koju slijedi Bijeljina sa 87 zaraženih koronom, U Loparama još 19 novih slučajeva, a u Ugljeviku osam. Sa rastom broja zaraženih veći i broj preminulih.

Što je veći broj pozitivnih na koronavirus to je veći broj onih koji će imati zapaljenja pluća, koji će trebati respiratore, liječenje na intenzivnoj njezi, upozorio je u izjavi za BHRT šef klinika intenzivne medicine UKC RS.

trenutna epidemiološka situacija u Srpskoj odgovara onoj koju smo vidjeli na proljeće u Italiji, ali uz relativno blažu kliničku sliku zaraženih, rekao je Nenad Stevandić, zamjenik generalnog direktora UKC RS.Univerzitetski klinički centar Republike Srpske podijeljen je kako bi se spriječio kontakt kovid pacijenata i bolesnika koji nisu zaraženi virusom korona.

Korona ne miruje ni u Federaciji BiH, rekordan broj zaraženih je u Sarajevu, a na virus je pozitivna i trudnica. Federacija BiH danas bilježi novozaraženih najmanje 932 i 20 preminulih. Pred zdravstvenim sistemom veliki izazov.Ostavimo kafane i šoping centre za neka bolja vrmena, poručuju infektolozi.

Dramatično je u bolnici u Novoj Biloj, gdje je Veliki broj zaraženih doktora, pa ova bolnica traži pomoć zainteresovanih ljekara specijalista da im pomognu u pružanju usluga pacijentima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *