Dodik: O čemu priča Bakir Izetbegović!? /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da bi Bakir Izetbegović trebao formalno da sjedi i sa Srbima i Hrvatima da bi se riješilo ovo nemoguće stanje u BiH, a ne da umišlja stvari i daje sebi na značaju, jer ga ovih dana kako kaže nije ni pomenuo. Reakcija je to Milorada Dodika na izjavu Bakira Iztebegovića da ne želi neformalne sastanke sa Dodikom jer je kako kaže, uvrijedio Bošnjake.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je upitao o čemu Bakir Izetbegović priča i ko je njega uopšte pomenuo formalno i neformalno? Poručio mu je da prestane da umišlja i neka ostavi Republiku Srpsku na miru, komentarišući Izetbegovićevu izjavu da je uvrijedio bošnjake.

“Pošto su mu puna usta priče o multietičnoj BiH, neka onda pokaže na djelu i odgovori – koliko je Federacija BiH multietična, gdje su Srbi u tom entitetu, gdje su njihova prava, imaju li oni uopšte prava po njegovom shvatanju multietičnosti” – istakao je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, gostujući na TV Prva u Beogradu,prije dva dana govorio je  između ostalog o tome kako je za Kristijana Šmita u Sarajevu priređen svečani prijem, te tom prilikom istakao da Srbi imaju svoju identifikaciju i da ne prihvataju nametanja stranaca za razliku od Bošnjaka kojima je potreban namjesnik.

Srpski član Predsjedništva BiH poručio je  Izetbegoviću da bi trebao da razgovara i sa Srbima i Hrvatima, a ne sa strancima da bi se riješilo ovo nemoguće stanje u BiH. To što kaže da sam ja uvrijedio Bošnjake jer sam rekao da su podanici, upravo je sam pokazao koliki je podanik i koliko čeka milost stranaca, izjavio je Dodik i podsjetio da je taj Bakir Izetbegović, nazvao Srbe “lošim narodom” .

__________________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.